Over mij

Ik ben Ruth Houben, 34 en moeder van twee prachtige meiden en ik ben al 20 jaar gelukkig met mijn lieve man. In mijn vrije tijd hou ik van sporten, genieten met mijn gezin, wandelen met onze – iets uit de kluiten gewassen – labradoodle Guus en voor een borrel met vrienden of een feestje ben ik, op z’n tijd, ook zeker te vinden! 

Ontwikkelen

Al vanaf mijn zestiende ben ik werkzaam in het kappersvak. Ik begon mijn opleiding bij een kapsalon in mijn eigen woonplaats, daar heb ik zo’n zeven jaar gewerkt. Daarna heb ik nog een jaar meegedraaid in een salon in de omgeving van Groenlo, maar ik merkte dat ik daar mijn draai niet echt kon vinden omdat ik uitdaging miste. Ik hou er namelijk enorm van om mijzelf te blijven ontwikkelen en dat ging als werknemer niet snel genoeg. 

Koffer vol

In augustus 2012 heb ik daarom besloten om voor mijzelf te beginnen. Ik ben ambulant gestart, dus ik heb in die tijd heel wat afgesjouwd met mijn grote koffer vol scharen en producten! Erg leuk om zo te beginnen en op die manier een klantenkring op te bouwen, maar erg praktisch was het niet.

In 2016 hebben wij om die reden een salon gerealiseerd in het schuurtje in de tuin. Een piepkleine, maar toch ook een knusse werkplek. Dat we daar niet altijd wilden blijven wonen, dat wisten we. Maar dat we een jaar later zouden verhuizen, was niet direct de planning!

Inmiddels heb ik alweer een aantal jaren een goedlopende Ladies Only salon aan de Bontwerker in Groenlo. 

Make-Up

Hoewel ik het kappersvak een fantastisch vak vind en 32 uur in de week met onwijs veel plezier werk, wil ik niet tot mijn pensioen alleen maar in mijn eigen salon staan. En ik zou Ruth niet zijn als ik niet weer iets nieuws zou bedenken!

Maar dit idee komt niet zomaar uit de lucht vallen… Een aantal jaren geleden ben ik namelijk al begonnen met het volgen van trainingen op het gebied van make-up. Vooral van bruidjes kwam er vaak de vraag naar het verzorgen van haar én make-up.

Zo ontdekte ik dat ik dit echt het allerleukste vind om te doen en ben ik inmiddels gespecialiseerd in bruidskapsels en make-up!

Bruidjes

Ik vind het te gek dat ik een bruid de allermooiste versie van haarzelf kan laten zijn op één van de allermooiste dagen van haar leven. Ik heb dan ook besloten om de focus meer te leggen op deze doelgroep.

Ik hoop dat ik met alle kennis en ervaring niet alleen heel veel bruidjes in de toekomst mooi mag maken, maar ook wat vaker achter de schermen bij fotoshoots, modeshows en dergelijke te vinden ben!

Om het allerbeste werk te kunnen blijven leveren, volg ik regelmatig trainingen en zo blijf ik voortdurend op de hoogte van de nieuwste trends.

Ik heb recent een bruidsbootcamp gevolgd. Na drie intensieve trainingsdagen ben ik weer volledig op de hoogte van alle nieuwe technieken en trends voor komend jaar. Omdat ik niet alleen wil focussen op haar, maar ook op make-up, heb ik een opleiding tot Make Up Artist afgerond in Amsterdam. Super trots dat ik dit diploma op zak heb!